Evenimentele outdoor si ploaia

Provocările unui organizator de evenimente sunt nenumărate. Și între toate detaliile, aranjamentele, aprobările şi invitațiile, pentru evenimentele outdoor trebuie să mai tragi un ochi şi  la ce se anunţă la rubrica meteo. Da, şi uite așa cu câteva zile înainte, după ce cu luni înainte sunt  calculate și planificate toate, afli că vine ploaia, frigul, furtuna sau mai știu eu ce cod galben de caniculă.

Sursa Foto

Dacă ar fi doar organizatorii implicați poate n-ar fi așa o problemă, dar când evenimentele sunt pentru oameni, iar participarea lor e cea mai importantă, trebuie să ai mereu planuri de rezervă și după caz, pelerine de rezervă 🙂 .

Sezonul ăsta a fost foarte capricios, și nu a ținut deloc cu organizatorii. Am câteva exemple în minte, și unele chiar relevante: SkirtBike (ediţia 2010), Prima evadare 2011 (frumos toată săptămâna anterioară, ploaia torențiala în noaptea dinaintea competiției) , Triathlon Challenge Mamaia 2011 ( 3 septembrie – vara târzie, cu toate astea ploaia și furtună în seara şi noaptea dinaintea competiției) și nu în ultimul rând Raiffeisen Bank Bucharest City Marathon 2011 (9 octombrie – toată săptămâna anterioară caldură de vară, în weekend răcire bruscă, ploaie și toamnă în toată regula).

Să dai vina pe ghinion ar fi cel mai simplu, dar asta nu rezolvă nimic în peisajul evenimentului. Nu de puţine ori am auzit urechile mele: Pe ploaia asta..Unde să mai mergi? Tu vezi ce frig e afară?! Să alergi pe vremea asta?

Din toate astea am învăţat ceva: că pentru oamenii cu adevărat pasionaţi nu contează nimic. Şi că o să vină la eveniment, fie ploaie, fie vânt. Chiar şi cu noroiul inclus :).  La lista celor pasionaţi se vor adăuga mereu aşazişii susţinători interni, care vor fi acolo pentru că îţi sunt prieteni.  Organizatorii nu au decât să le mulţumească tuturor că înţeleg că evenimentele outdoor se fac şi se vor face indiferent cum se învârte vremea.

Am fost participant mai mult sau mai puţin activ la evenimentele mai sus menţionate şi ştiu cât de important e să mergi mai departe şi să faci tot ce poţi pentru ca totul să meargă bine. Aşa că fă şi tu o prietană din umbrelă şi pelerină!

Te sperie ploaia?

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s