Festivalul Internaţional de Film şi Animaţie

Pe 7 octombrie începe cea de-a 6 – a ediţie a Festivalului Internaţional de Film şi Animaţie. Un eveniment cultural interesant, care nu merită ratat. Iată câteva detalii despre istoricul şi specificul evenimentului:

animest 2011“Festivalul Internaţional de Film de Animaţie anim’est, înfiinţat în 2006, cel mai  important festival de film de animaţie din România şi singurul din Bucureşti, a devenit, pe parcursul ultimilor cinci ani, unul dintre cele mai importante evenimente culturale din Capitală şi unul dintre cele mai importante festivaluri de film de animaţie din Europa Centrală şi de Est. Adunând, pe parcursul primelor patru ediţii, 35.000 de spectatori şi proiectând 1313 filme de animaţie (lung şi scurt metraj, precum şi videoclipuri muzicale şi clipuri publicitare), anim’est este festivalul de film cu cea mai spectaculoasă creştere în rândul publicului bucureştean.

Festivalul are şase secţiuni competitive ale festivalului- lung metraj internaţional, scurt metraj internaţional, film românesc, film studenţesc, videoclip & advertising, balkanimation – deschisă filmelor din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, FIRO Macedonia, Grecia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia.

În cadrul festivalului se desfășoara  workshopuri dedicate celor care doresc să se iniţieze în diverse tehnici de animaţie, masterclass-urile şi mesele rotunde susţinute de invitaţi importanţi din ţară şi de peste hotare, petrecerile şi concertele dedicate invitaţilor şi publicului anim’est completează programul celor 10 zile de efervescenţă anim’est în Capitală. Trofeul anim’est este acordat în fiecare an unui film din competiţia de scurt metraj a festivalului.

Începând cu ediţia a patra a festivalului (2009), Anim’est a organizat pentru prima dată un eveniment unic în peisajul festivalier din România – Creepy Animation Night – o noapte întreagă de proiecţii şi muzică live cu animaţii provocatoare – bizare, horror sau thriller.

Începând cu ediţia a doua a festivalului (2007), anim’est susţine şi un follow-up la Cluj-Napoca, imediat după finalul ediţiei bucureştene.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s