Ciclopromenada – poveşti la condiţional

De ceva timp încoace, dragii noştri organizatori de plimbări cu bicicleta se lovesc de frumoasa birocraţie românească şi nu pot decât cu lupte seculare care durează câteva luni 🙂 să facă o ciclopromenadă cu autorizaţie şi cu escorta poliţiei.

Uite aşa ne-am horărât să ne plimbăm neorganizat, fiecare pentru el. Că doar suntem liberi să facem asta, nu? M-am întalnit din întâmplare duminică seară pe la ora 21, cu alţi câtiva bicilişti şi am constatat că au acelaşi traseu.

Am ajuns grăbită, venită de pe un alt drum, dornică să biciclesc vreo oră şi apoi să merg acasă. Ajungând în ultimul moment în Bucureşti, am preferat să închiriez o bicicletă de la Cicloteque. Şi-a făcut treaba bine, dar îmi pare rău că n-am scos-o pe a mea la plimbare. Merita şi ea o plimbare nocturnă…

Plimbarea mea a fost liniştită, fără incidente, deşi am asistat la micul accident pe care vi-l povesteşte Alina Gorghiu aici, aşa că o să fiu şi mai atentă de acum încolo la liniile de tramvai.

Partea cea mai grea a traseului pe care mi l-ar fi propus Ciclopromenada Nocturnă 7, e că n-aş fi realizat că ar fi  aşa lung. Probabil prea lung pentru mine, având în vedere faptul că nu mai mersesem de câteva săptămâni pe bicicletă , că am avut mult de mers şi până înapoi acasă şi că fusese, în sine, o zi obositoare.  Una peste alta, ar fi fost o plimbare reuşită Ciclopromenada nocturnă 7, care ar fi atras din nou atenţia asupra problemelor din trafic şi asupra nevoii de astfel de evenimente pentru Bucureşti şi pentru iubitorii de plimbări.

Poveştile la condiţional vor continua, aşa că anunţurile pentru cei interesaţi le găsiţi pe bicla.ro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s