Feminism sau egalitate de șanse?

În cursul anilor de facultate am avut cursuri care mi-au vorbit despre feminism și m-au intrudus în istoricul luptei pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați. Drepturile femeii nu au fost mereu o normalitate, așa cum le percepem în ziua de azi.

Iată că azi am ajuns să vorbim despre evenimente care promovează rolul femeii în societate și care doresc să o pună pe aceasta în prim plan.  Mi-au atras atenția două evenimente special dedicate scopurilor mai sus menționate.

Festivalul Femei pe Mătăsari are loc pe 17, 18 si 19 iunie  și susține cunoașterea femeilor care schimbă strada cu pasiunile lor. Văzută ca un loc cu valențe negative la adresa femeilor, strada  Mătăsari va fi, măcar pentru 3 zile, locul unde cultura, bunul simț și dezbaterea își vor găsi locul negreșit.  Evenimentul își dorește să schimbe mentalități și să atragă atenția asupra talentelor artistice pe care femeia le are.  Sunt manifestări de care societatea are nevoie și sunt expresii ale normalității pe care trebuie să o scoatem mai des în evidență.

Așa că nu ezitați să participați la un eveniment plin de culoare și feminitate :). Se organizează chiar și o plimbare cu bicicleta.

Așa cum unii spun că femeii îi stă bine la cratiță, eu aș spune ca  îi stă la fel de bine și în online. Evenimentul Women On Web se află deja la a doua ediție și are speakeri de seama, atât femei, cât și bărbați 🙂 . După evenimentul de azi, blogul Chez Mazilique, care mă inspiră pentru rețete, va avea o nouă semnificație.  Întrega după-amiază de vineri va fi dominată de discuții despre oportunitățile și tendințele pe care Internetul le oferă astăzi. Cred că dincolo de importanța subiectului pe care îl vom dezbate, Women on Web e un prilej de a socializa și de „a da față”  femeilor din online-ul românesc în offline.

Dacă nu ajungeți la Hotel Intercontinental, după ora 14, puteți urmări evenimentul online live cu sprijinul Radio Lynks.

Evenimente ca acestea transformă entuziasmul feminim în acțiune și asta ne face mai puternice. Ne vedem acolo!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s