Când studentul reflectă – conferinţa cu tema “Ce vrei să te faci când vei fi mare”

După cum am menţionat în postul anterior, experienţa de la Judecătoria Sectorului 4 s-a finalizat cu o întâlnire organizată de Ambition la Cărtureşti. Au participat studenţi, dar şi reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Durabile şi Turismului, Poliţiei Capitalei şi Judecătoriei Sectorului 4. 

Am fost invitaţi să vorbim despre ce ne doream să devenim când am fost mici şi cum s-au transferat dorinţele în prezent. Concluziile nu au fost din cele mai fericite, pentru că se pare că cei mai mulţi nu au reuşit să-şi împlinească “visul copilăriei” din cauza piedicilor financiare, sociale sau profesionale. Discuţia a fost dirijată constructiv, iar invitaţii ne-au asigurat ca munca “la stat” e la fel de multă şi de stresantă ca şi în mediul privat.

Poate părea un clişeu, dar reflecţia pe care ne-a propus-o conferinţa nu a fost alta decât un impold spre a munci, dar a munci în domeniul în care ne place pentru a ne asigura succesul în domeniul profesional.  Sper doar că instituţiile statului vor înmulţi posibilităţile studenţilor de a ajunge acolo unde îşi doresc (pentru ce-i care îşi doresc o carieră în mediul public). Până atunci dragi studenţi…Învăţaţi, învăţaţi, învăţaţi…

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s