Recomandări pentru Thassos

Când pleci într-o destinație nouă mai ales pentru a-ți petrece concediul ai multe așteptări și nu-ți dorești să-ți ratezi vreo zi sau seara din cauza unei alegeri proaste. Turismul pe cont propriu îți oferă multe oportunități și destulă libertate de petrecere a vacanței. În această categorie a blogului o să includ recomandările mele pentru destinații vizitate, evident în funcție de experiențele și gusturile mele.

insula ThassosO incursiunea în Thassos este recomandată pentru persoanele care doresc o destinație apropiată pentru un sejur la mare. Distanța se parcurge fără prea multe ore de nesomn atât cu autocarul, cât și cu mașina. Insula este deosebită pentru că muntele și marea fac peisaj comun de cele mai multe ori. Șoseaua este ușor practicabilă și sunt multe locuri în care poți opri pentru a vedea panorama . 🙂

Așadar, câteva aspecte care ți-ar putea face plimbarea mai placută  în Thassos:

 • o mașină de închiriat dacă vrei să te plimbi în voie in jurul insulei. O poți negocia la agențiile din stațiune. Partea proastă e că în preț sunt “incluși” doar 100 km.
 • o bicicletă pentru drumuri mai scurte, de exemplu de la o plajă la alta. Încearcă să închiriezi o bicicletă bună, contează pentru confortul și rapiditatea deplasării. Nu îți recomand drumul către Theologos.
 • fă o vizită și o baie la Golden Beach. Merită!
 • stațiunea Potos e frumoasă și nu e doar pentru familiști. Sunt terase animate de muzică mixată. pescarusiLa taverna Poseidon mi s-a părut că se mănâncă mai bine decât la taverna Irene.
 • compară bine prețurile agențiilor de acolo înainte de o contracta excursii sau croaziere.
 • nu rata înghețata de căpșune. 🙂
 • ia biscuiți de acasă pentru a hrăni pescarușii care iți țin companie pe ferryboat.

Și acum partea mai puțin frumoasă:

 • sunt albine care nu te lasă deloc în pace în timpul zilei.
 • seara sunt țânțari. 🙂
 • în apă sunt ceva pietre, dar cu papuci speciali scapi și de problema asta.
 • plaja e cam îngustă și vei avea senzația că stai în sufletul celui de lângă tine. Se stă pe șezlonguri în schimbul cărora trebuie să consumi de la barul respectiv, deci nu e loc de cearceaf pe plajele ok.

În ansamblu, eu zic să nu ezitați să petreceți o vacanță la mare în Thassos. Sunt oferte bune și nu se compară cu litoralul românesc.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s