La shopping

Acum faptul că fetelor le place să meargă la cumpărături e un lucru deja știut și acceptat tacit.Problema e cum, când și de ce mergi într-o astfel de incursiune. Cultura mall-ului e în floare, așa că, un astfel de spațiu e locul propice pentru a întâlni toate categoriile de oameni. Aflându-mă singură la cumpărături într-unul din centrele comerciale bucureștene, am putut să observ mai bine comportamentele cumpărătorilor din jurul meu. Astfel, am realizat cele 3 categorii/ tipologii sau dacă vreți voi, top 3 în “așa nu”.

1.  Gusturile nu se discută!..Ba da!

Într-adevăr, e un lucru plăcut să mergi însoțit de cineva la cumpărături. Dacă e o prietenă apropiată cu atât mai bine. Și în mod cert părerea ei contează. Dar ce te faci când cumpărătoarei îi place ceva, iar prietenei altceva…Greu și să nu iei în seama părerea ei, greu și să cumperi ce vrea ea. Și uite așa se derulează multe filmulețe prin magazine, la sfârșitul cărora “se constată” aprobarea părerii însoțitoarei. Că doar ceilalți văd mai bine, nu?

Dar ce te faci, când ambele prietene doresc să cumpere același obiect vestimentar și se întâmplă să le placă același model? Simplu, își cumpără amândouă și pleacă mulțumite că au aceleași gusturi..bune, evident.

2. Ce cardu’ meu..!

Cumpărăturile se măsoară și în cheltuiala banilor. Dacă nu există din munca proprie, banii trebuie căutați în alte surse.  Problema nu rezidă în faptul că s-ar realiza o mică sau mare cheltuială din banii părinților, ci în modul în care se procedează.  Categoria de față, consideră că cel mai bine e să o iei pe mama după tine, cu tot cu card preferabil. În consecință, mama va cumpăra puiului ei drag (nu tocmai mic ca vârstă) toate lucrurile la care copilul exclamă admirativ prin magazine.  

3. Dragoste cu de-a sila

Ce poate fi mai frumos decât să-ți cumperi tot ce-ți dorești? Cred că afirmația asta a trecut prin capul multora. Ei bine, există și inversul: Ce poate fi mai neplăcut decât să fii obligat să-ți dorești ceva? Asta cred că trece prin cap, fetelor pe care le descriu. Însoțite de prietenii lor “atotputernici” sunt împinse de la spate să cumpere cât mai multe, deși nu agreează niciun model din ceea ce probează. Și pentru că banii sunt probabil singurul lucru care nu lipsește, asistăm la situații penibile: Trebuie să-ți placă ceva!

 

Cu acest peisaj, în mare parte românesc, nu îmi rămâne decât să vă doresc: Cumpărături plăcute!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s