1 iunie – Unde e copilul din tine?

1 iunie e una din sărbătorile are nu și-au pierdut din frumusețe pentru orice vârstă și care a reușit să nu se transforme excesiv în una comercială. E ziua în care mă bucur că s-a inventat McDonald’s ca să-i bucure pe copii cu vestitul Happy Meal, când îmi amintesc cu plăcere de copilăriile cărora le dădeam atâta importanță.

Pentru mine, gustul copilăriei va fi asociat cu guma Turbo sau Barbie; colecțiile de abțipildurile cred că sunt pe undeva prin pod, iar mirosul  de fructe al lipgloss-ului, alias strugurelu’,  e absolut inconfundabil, ca să nu mai vorbesc de jocul de-a Sailor Moon.

Îmi amintesc de profesoara de română când îmi vorbea de tipologia copilului universal din Amintiri din Copilărie. Astăzi, aventurile se transpun în Farmville, în emoticon-urile Messenger și în lupta cu roboții din jocurile pe calculator. ..Sau pentru cei mai mari in tweet-uri cu amintiri de la 1 iunie.

Amintește-ți de perioada în care aveai dreptul să fii inocent, aveai dreptul să nu știi, puteai crede orbește în oameni și sperai că vei schimba lumea.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s